Pár-bajok

2021.10.12

A párterápia segíthet

Az a tapasztalat, mire egy pár eljut addig, hogy párterápiás segítséget kérjen, már egyikük vagy akár mindkettejük fejében megfordult a válás gondolata. Talán nincs is ebben semmi különös, hiszen addig, amíg nem érezzük komolyan veszélyben párkapcsolatunkat, addig a legtöbben azt gondoljuk, valahogyan sikerül majd rendbe tenni a dolgokat külső segítség nélkül.

Ideális esetben egy pár mindkét tagja egyformán igyekszik energiát fektetni abba, hogy a párkapcsolat harmonikusan működjön. Mégis, minden odafigyelés és jó szándék mellett is előfordul, hogy félrecsúsznak, rossz irányba mozdulnak a dolgok, mivel a párkapcsolatnak is megvan a maga természetes fejlődési menete, mely idővel mindenképpen változást hoz, illetve minden változás (pl.: költözés, gyermek születése vagy épp kirepülése, egy betegség) hozhat magával nehézségeket, okozhat krízist. A változásokhoz való alkalmazkodás általában nem könnyű senkinek, épp ezért, ha elakadás van, nem szégyen segítséget kérni. 

Ha egy pár úgy éli meg, hogy probléma-megoldási kísérleteik mind kudarcba fulladnak, ám egyúttal azt gondolják, párkapcsolatuk olyan értéket képvisel, amiért megéri küzdeni, akkor érdemes belevágni egy párterápiás folyamatba, és külső segítséggel találni meg a nehézségekből kivezető utat.

Milyen esetekben segíthet a párterápia?

- eltávolodás, elhidegülés

- feszítő konfliktusok, folytonos nézeteltérések, veszekedések

- hűtlenség, megcsalás

- túlzott féltékenység

- szexuális problémák (miután a szervi okok ki lettek zárva)

- állandósult félreértések, kommunikációs problémákKészítsd el weboldaladat ingyen!