Rólam

Bálint Emília vagyok, végzettségeim szerint magyar-olasz szakos tanár, szerkesztő-riporter, pár- és családterapeuta. Ez utóbbihoz kapcsolódó tudásra a Magyar Családterápiás Egyesületnél tettem szert, melynek tagja is vagyok.

Különböző területeken szereztem tapasztalatokat. Dolgoztam gyermekvédelmi szakellátásban érintett családokkal: gyermekek átmeneti otthonában élő gyermekekkel és szüleikkel, illetve a származási családból kiemelt gyerekekkel és az őket nevelő felnőttekkel. Jelenleg elsősorban magánrendelés keretein belül dolgozom párokkal, családokkal.

Érdeklődésem középpontjában, a múltban és most is, az ember áll, aki, nézetem szerint, soha nem függetleníthető a környezetétől. Vizsgálódásom elméleti hátterét tehát alapvetően a családterápiás rendszerszemlélet adja. 

Hiszem, hogy mindenkiben ott rejlik a változásra, megújulásra való képesség, a fejlődés lehetősége. Munkám során mindig csodálattal tölt el, mikor egy rosszul működő, bemerevedett állapotból kimozdulva a beszélgetések során az egyes családtagok lassan megnyílnak, apró lépésenként közelítenek a másik felé, egyre jobban értik és megértik egymást, ezzel gyógyítva be a múltban szerzett sebeket.


Készítsd el weboldaladat ingyen!